regensensor

Discussie over de Ford Kuga

Moderator: Beheerders

regensensor

Berichtdoor marnix8918 op ma nov 07, 2016 14:16

kan de regensensor uitgeschakeld worden? De ene keer is het al aan het gieten en werkt niet en de andere keer werken de wissers terwijl er nog geen druppel te zien is, en als ze dan werken als het regent is de interval niet gepast, zou dus liever zelf de interval aanzetten, wat nu niet kan door de automatische wissers. Kan ik dit zelf doen of moet ik bij de garage langs daarvoor?
marnix8918
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 07, 2016 9:11

Word een Viking

Re: regensensor

Berichtdoor Kevin_ op ma nov 07, 2016 15:26

Schakelaar stand hoger duwen? 1ste stand is de automaat.
Veronderstel ik toch, ik gebruik al jaren de automaat en duw de schakelaar nooit hoger dan de eerste stand :)
Je weet dat je de interval kan aanpassen met de draaiknop op de schakelaar?
2016 Focus RS Nitrous Blue
Avatar gebruiker
Kevin_
 
Berichten: 568
Geregistreerd: di jan 02, 2007 13:28

Re: regensensor

Berichtdoor marnix8918 op ma nov 07, 2016 19:31

als ik de schakelaar een stand hoger duw, staat hij op eerste snelheid, als hij op automaat staat, kan ik de interval niet regelen. Daarom zou ik de automaat willen uitschakelen zodat ik zelf de interval weer kan regelen.
marnix8918
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 07, 2016 9:11

Re: regensensor

Berichtdoor Kevin_ op ma nov 07, 2016 20:09

Bij mijn weten kan je de interval enkel regelen in de eerste (automaat) stand. Indien dit niet lukt is er iets mis met de sensor, regelaar of iets dergelijks denk ik.
Er zijn hier Ford mecaniciens aanwezig die daar meer van weten.
2016 Focus RS Nitrous Blue
Avatar gebruiker
Kevin_
 
Berichten: 568
Geregistreerd: di jan 02, 2007 13:28

Re: regensensor

Berichtdoor mustangboy op ma nov 07, 2016 20:43

normaal is de eerste stand de regensensor stand, door aan het regelwieltje te draaien verander je normaal de gevoeligheid van deze sensor. Als da geen verschil geeft scheelt er iets en moet je er best mee naar de garage gaan.
mustangboy
 
Berichten: 53
Geregistreerd: do jun 09, 2016 22:59

Re: regensensor

Berichtdoor ludovic noe op ma nov 07, 2016 20:44

Is een beetje eigen aan de sensoren. Als bij mij de interval niet zo goed werkt als ik zou willen zet ik de schakelaar even af en terug aan maar met de langste tussentijd wat interval betreft en zo weer opbouwen tot de gewenste frequentie. Bij mij lukt dat meestal zeer goed. Anders als je stilstaat auto opnieuw starten. In deze sensor zit ook de lichtsensor die de lichten activeert. Wat dat betreft zit er daar ook veel verschil op bij activatie van de lichten bij het donker worden. Ze kunnen soms ook nog branden terwijl het klaar genoeg is. Bij opnieuw starten is dit weer normaal. In de garage vertelden ze mij dat dit eigen is aan die sensoren. Idem bij andere automerken.
ludovic noe
 
Berichten: 69
Geregistreerd: wo jan 25, 2012 20:58

Re: regensensor

Berichtdoor marnix8918 op ma nov 07, 2016 20:47

en de hoe kleiner de interval, hoe gevoeliger, of andersom?
marnix8918
 
Berichten: 3
Geregistreerd: ma nov 07, 2016 9:11

Re: regensensor

Berichtdoor mustangboy op ma nov 07, 2016 21:05

dat is iets da je zelf wat moet ondervinden door er mee te spelen, dan kies je voor uzelf de beste waarde. in mijn geval is volledig naar boven draaien = de meest gevoelige waarde.
mustangboy
 
Berichten: 53
Geregistreerd: do jun 09, 2016 22:59

Re: regensensor

Berichtdoor Dragunov 'Mr Update' op ma nov 07, 2016 21:42

Als het een Kuga I is kan je met ELMConfig de regensensor uitschakelen en dan werkt je hendel als interval schakelaar
Ford Focus II Trend++ 1600 TDCi 109PK+; Aquarius Blue; Bouwjaar: april 2005; RIP: juni 2016;

Ford Mondeo V Titanium 2.0TDCi 150PK+; Panther Black; First Edition Pack; Bouwjaar: februari 2015;
Avatar gebruiker
Dragunov 'Mr Update'
Beheerder
 
Berichten: 4160
Geregistreerd: ma jan 26, 2009 21:21
Woonplaats: Houthulst

2005 Ford Focus


Keer terug naar Ford Kuga

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Fatal: Not able to open ./cache/data_global.php